Top billede

Udviklingstrin – Hvorfor følger mit barn ikke andre børn?

Lejetøjs eksperter får ofte spørgsmål fra forældre om, hvorfor deres barn ikke kravler/går/taler etc. endnu, når andre børn på samme alder gør det. De har derfor samlet en række tips til de forældre som bekymrer sig om netop dette.

Gode tips til dig, som bekymrer dig om dit barns udvikling

  • Sammenlign aldrig dit barn med andre børn på samme alder – børn udvikler sig i forskelligt tempo både hvad angår den motoriske samt den kognitive udvikling (forståelse og opfattelse af omverdenen)
  • Husk på, at børns udviklingstrin forløber meget forskelligt og ingen børn passer ind i skemaer fastlagt for eksempel efter terminsdato
  • Fokuser udelukkende på, hvad dit barn viser interesse for, det er her den største koncentration og læring forekommer
  • Dit barn vil altid søge mod det som udvikler det, gode valgmuligheder er derfor essentielle. Et barn som er tæt på at begynde at gå, søger måske mod aktiviteter som stimulerer deres vestibulærsans, såsom at gynge, rulle, tumle etc.

Søg råd hos eksperterne

Snak eventuelt med dagplejen/daginstitutionen hvis du stadigvæk føler dig usikker på om dit barn udvikler sig alderssvarende. De har erfaring med og har set mange børn, og kan guide dig i, om dit barn er velfungerende og godt med.

Du er også velkommen til at stille Lejetøjs eksperter spørgsmål om dit barn her.

Udviklingstrin